Scurtă istorie a inimioarelor pistruiate

În fiecare primăvară porneam în căutarea unor mărțișoare diferite, care ies din tiparele clasice. Ne-am tot gândit la această idee și, după multe multe gânduri, ne-am dat seama că nu mai e nevoie să le căutăm – putem crea un model pe placul nostru.

Știam că vor fi inimi, dar ne doream unele colorate, vulnerabile și imperfecte, care să emane veselie. De aici și ideea pistruilor – sclipici, ca mod zglobiu de diferențiere.

Nu am stat prea mult pe gânduri și le-am testat, neștiind dacă o să vă placă la fel de mult cum ne plac nouă. Prietenii de la Mărțișor Meșteșugit ne-au susținut toate ideile și au fost mereu alături de noi, inclusiv în procesul de creare a mărțișoarelor. E prima colaborare pe care o avem cu un brand local (sperăm să mai fie multe și de acum încolo) și ne bucurăm că împreună putem transforma ideile în realitate. 

Așadar, am creat alături de Mărțișor Meșteșugit modelul inițial, inimioarele roz, și le-am împărțit printre prietenii dispuși să le testeze și să le poarte.

Trebuie să recunoaștem că reacțiile au fost imediate și puțin neașteptate. Ni s-a spus că sunt prea drăgălașe pentru a nu le avea tot timpul pe stoc. Mulți dintre prieteni aveau deja o listă cu persoane cărora le pot face cadou un astfel de mărțișor, și asta ne-a dat un mic boost de încredere. 

Perioada mărțișoarelor a trecut însă nu ne-am dorit ca ideea aceasta să se piardă. După câteva discuții cu voi și numeroase cereri primite online, am dat o comandă măricică și le-am urcat repejor pe website. Inițial au fost disponibile doar cele roz, după care am conceput și varianta gri. 

Fiecare inimioară are un apect unic – fiecare broșă este confecționată manual, din porțelan cu ac de siguranță. Ajung la voi ambalate atent, într-o cutiuță de carton, gata să fie purtate. Bineînțeles, pot fi un accesoriu pentru geantă sau orice material textil.

I-am întrebat pe prietenii de la Mărțișor Meșteșugit cum arată procesul de creare al unei broșe. Astfel am aflat că primul pas constă în turnarea porțelanului lichid într-o matriță creată numai și numai pentru ele. După ce se odihnesc puțin în matriță, broșele trebuie șlefuite și finisate manual. Mai apoi se ard pentru biscuitare.. în traducere, broșele au momentul lor de relaxare în cuptor, unde devin mai solide. Roz sau gri? După ce ies din cuptor, se stabilește culoarea lor și se glazurează. Acum culoarea trebuie arsă până la vitrificare, pentru a prinde luciu. Devin pistruiate abia spre final, prin stropire, după care se realizează arderea decorului și ta daaam! Se lipește acul de siguranță cu rășină și broșa e gata de purtat. 

Dacă vrei să achiziționezi o broșă pentru tine sau pentru cineva drag, le găsești aici

Pe data viitoare! 😀

Noutăți Urban Tale – I

 Hello, hello! 

Printre comenzi, ordonat și refăcut stockuri, ne-am mobilizat în sfârșit să adunăm sub forma unui articol ultimele noutăți Urban Tale. Așa e când îți faci niște planuri mărețe (wink-wink) și apoi alergi în toate direcțiile, să nu cumva să rămână vreun task nebifat.

În rest, am rămas tot cu mesajele pasiv-agresive-de treabă pe care le știți deja și am lucrat de zor la noi produse, despre care povestim mai jos. Are you ready?

  1. Inimioare pistruiate” – broșe, lucrate manual în inima Clujului.

Roz mat cu picățele aurii sau gri lucios cu picățele negre, în funcție de starea ta de spirit. Inițial, au fost în perioada de “testare”, ca mărțișoare, să vedem dacă vă plac la fel de mult cum ne plac nouă. Am primit multe mesaje și cereri (pentru care vă mulțumim tare de tot), așadar am dat o comandă măricică și le-am pus pe site. Inițial am făcut doar cele roz, după care au urmat și cele gri. Vin împachetate într-o cutiuță drăgălașă, deci sunt perfecte pentru a le face cadou celor dragi. Sunt confecționate din porțelan cu ac de siguranță, de prietenii de la Mărțișor meșteșugit, fiind prima noastră colaborare cu un brand local. Fiecare inimioară în parte este realizată manual, așadar aspectul lor este unic. Pot fi purtate pe haine, pe geantă sau orice material textil.

2. Tricoul Ma-Ma relaxed fit personalizat cu broderie, pentru mămicile cool și gata de noi aventuri cu cei mici. Disponibil în mărimile XS, S, M, L și XL. 

Un articol vestimentar care era de mult timp pe lista noastră, însă abia de curând l-am lansat și pe website. Are o culoare ce se potrivește oricărui outfit și are mânecile până la cot și pot fi rulate. E realizat din 100% bumbac organic raw, netratat, ring-spun. 

Dacă plănuiești să achiziționezi unul, îți recomandăm să alegi o mărime mai mică decât porți de obicei. Fiind relaxed fit, mărimea XS ar echivala cu S. Ah, și nu uita să îl speli la 40 grade, cu haine de culori similare.

3. Notepad  “Dovada productivității mele impecabile” pentru pasionații de organizare.

Notepad roz pudrat cu punctulețe și 75 de pagini gata de pus la treabă? Say no more. Hârtia este albă mată 100 gr. și are o dimensiune de 14.8 x 21 cm, iar filele sunt detașabile și sunt prinse doar în partea de sus. Noi zicem că e perfect pentru notițele luate pe fugă sau pentru zilele productive și pline de motivație.

4. Bundle sesiune

Știm cum stă treaba cu sesiunea, și tocmai de aceea am conceput un set special pentru prietenii noștri care trec prin perioada mai grea a studenției. Nu de alta, dar știm ce bine ar prinde un astfel de cadou (chiar dacă ți-l faci singur, haha). Practic, bundle-ul e ajutorul perfect pentru o organizare eficientă a timpului. Uite ce conține:

  • Planner săptămânal – nedatat, ce poate fi folosit începând cu orice săptămână. E perfect pentru listele cu cu examene, deadline-uri și alte artificii învățăcești. Are forma unui notepad, nu are copertă, este gândit să stea chill pe birou, gata de luat notițe. Cuprinde 55 de foi mate color identice și detașabile, cu zone pentru notat zilele săptămânii.
  • Stickers pentru planner produse în România – pot fi folosite pentru bullet journal, calendare sau alte elemente organizatorice. Setul conține 6 coli de hârtie autocolant 15 x 21 cm + 1 sticker din vinil alb cu litere tăiate pe contur. În total, setul adună 144 de autocolante de dimensiuni și forme diferite (stegulețe blank & completate, buline, pătrate cu colțuri rotunjite pentru a marca marginea paginilor), tăiate pe contur. 
  • Calendar/planner de perete produs la Cluj – pentru tot anul 2021, ca să te asiguri că nu îți scapă cumva vreun deadline. Cuprinde 15 file: coperta + 12 luni + calendar complet 2021 + 1 pagină pentru planurile mărețe. Este disponibil în format A4 orizontal (21×30 cm) sau A5 (15 x 21 cm) cu spirală și prindere în partea de sus. 
  • Stickers pentru calendar, tot din inima Transilvaniei – fără de care calendarul nu ar mai fi vesel. Coala A4 conține 121 de stickere din hârtie, tăiate pe contur de forme diferite.
  • Notepad – “Dovada productivității mele impecabile” 75 de pagini punctate, detașabile, în tonuri de roz pudrat cu punctulețe. Este realizat din hârtie albă mată și se potrivește de minune cu notițele luate pe ultima sută de metri.
  • Cană – Sesiune – fără de care acest Bundle nu ar fi fost complet. Potrivită pentru cafea, ceai, vin sau orice altceva te face să treci cu brio peste sesiune. Este realizată din porțelan și se poate spăla în mașina de spălat vase la un regim mai blând.

Ei, ce ziceți? Cum vi se par noutățile? Dacă aveți întrebări, recomandări sau curiozități legate de produse, așteptăm să ne scrieți.

Știm deja că unii dintre voi ați apucat deja să le testați. Dacă nu vă e cu supărare, ne-ar bucura și ne-ar ajuta mult de tot o mică recenzie pe website (categorie disponibilă pentru fiecare produs în parte). Nu de alta, dar știm ce bine prinde și părerea celor care le-au testat și re-testat, right?

Până data viitoare, te lăsăm cu alte câteva noutăți din universul Urban Tale: 

  • Am adăugat pagini în plus planner-ului săptămânal și notepadului “Niciodată nu e prea târziu să îți vezi de treaba ta”. Mulți ne-ați scris că ați dori să fie mai grăsune, așadar here we are: planner-ul are acum 55 de foi iar notepad-ul 75 de foi. Chiar dacă sunt puțin mai generoase, nu strică niciodată câteva pagini în plus.
  • Traista “Let’s make bunul simț cool again” a revenit în stock. Și nu oricum..ci alături de caracteristici tehnice diferite. Ce vrem să spunem prin asta? Acum e brodată cu ață cărămizie și e și mai rezistentă (are marginea superioară dublată iar mânerele lungi au cusătură de cruce armată). Pe deasupra, e și prietenoasă cu mediul, fiind realizată în totalitate din materiale reciclate (80% bumbac, 20% poliester). Se poate spăla și la mașină, la 40 de grade.
  • Am introdus livrarea gratuită pentru comenzile de peste 200 RON achitate cu cardul, ca un mic cadou din partea noastră. Sperăm să fie de folos!

Urban Tale – începuturi

Hello, sunt Irina și Urban Tale este un hobby care a îndrăznit să se transforme într-o mică afacere locală.

Urban Tale a început în februarie 2017 cu o colecție de cartoline – “10 etape ale dragostei moderne”. Acum am mai păstrat doar unele mesaje de atunci, dar am schimbat designul și vor rămâne așa în seria “Dragoste”… până mă agit din nou să le înlocuiesc 😆 

Treptat-treptat am mai adăugat alte cartoline (“postcarduri” pe romgleza mea, pentru că “ilustrate” sună prea retro-pompos, iar “felicitări” nu-s, că nu se deschid și nu vrem să facem așteptări). Acum sunt unele universale, unele pentru sărbători și pentru absolvenți, dar vor tot apărea design-uri noi cu timpul. În iarna lui 2018 am adunat suficiente resurse financiare să produc un prim stoc de căni, stoc care a dispărut în câteva zile pentru că se pare că lumea a rezonat bine de tot cu mesajele “Let’s make bunul-simț cool again” și “Niciodată nu este prea târziu să îți vezi de treaba ta!”. Nici nu știu dacă e de bine sau de rău chestia asta. 

Producția este locală, în ateliere de prin Cluj. Tare îmi place asta și țin să păstrez lucrurile așa atât timp cât costurile de producție și stocurile îmi permit acest lucru. Este tare frustrant să încerci să faci produse noi (a se citi “agende”), la o calitate bună, dar cu un preț acceptabil.

Acum Urban Tale rămâne despre mesaje pasiv-agresive-de treabă și despre lucuri utile, cum sunt plannerele de birou sau calendarele. 

În aprilie 2019 am lansat site-ul cu vânzare online – acest site și astăzi, 17 octombrie 2020 am pregătit și secțiunea de blog.

Despre ce va fi blogul Urban Tale?

Articole scurte despre produse, planurile mărețe, provocări și supărări, despre lucrurile frumoase, bune și interesante care ne fac viața mai colorată. Stay tuned 🤗